Lasersnijden

Lasersnijden is een technologie waarbij een laser wordt gebruikt om materialen te verdampen, wat resulteert in een snijrand. Lasersnijden wordt meestal gebruikt in de industriële productie, maar wordt nu ook gebruikt door scholen, kleine bedrijven, architecten en hobbyisten. Lasersnijden werkt door de output van een krachtige laser door optieken te sturen. De laseroptiek en CNC (computer numerieke besturing) worden gebruikt om het materiaal of de gegenereerde laserstraal te richten. Een commerciële laser voor het snijden van materialen maakt gebruik van een bewegingscontrolesysteem om een CNC- of G-code te volgen van het patroon dat op het materiaal moet worden gesneden. De gefocusseerde laserstraal wordt op het materiaal gericht, dat vervolgens smelt, verbrandt, verdampt of door een gasstraal wordt weggeblazen, waardoor een rand met een hoogwaardige oppervlakteafwerking overblijft.

In 1965 werd de eerste productielasersnijmachine gebruikt om gaten te boren in diamantmatrijzen. Deze machine werd gemaakt door het Western Electric Engineering Research Center. In 1967 verrichtten de Britten baanbrekend werk met het zuurstof-straalsnijden met laser voor metalen. In het begin van de jaren zeventig werd deze technologie in productie genomen om titanium voor ruimtevaarttoepassingen te snijden. Tegelijkertijd werden CO2-lasers aangepast voor het snijden van niet-metalen, zoals textiel, omdat CO2-lasers op dat moment niet krachtig genoeg waren om de thermische geleidbaarheid van metalen te overwinnen.

De parallelle stralen van coherent licht van de laserbron hebben vaak een diameter van 1,5-2,0 mm (0,06-0,08 inch). Deze straal wordt gewoonlijk door een lens of een spiegel gefocusseerd en versterkt tot een zeer kleine vlek van ongeveer 0,025 mm (0,001 inch) om een zeer intense laserstraal te creëren. Om een zo glad mogelijke afwerking te bereiken tijdens het contoursnijden, moet de polarisatierichting van de straal worden gedraaid terwijl deze rond de periferie van een contour werkstuk gaat. Voor het snijden van plaatwerk is de brandpuntsafstand gewoonlijk 38-76 mm.

Voordelen van lasersnijden t.o.v. mechanisch snijden zijn o.a. een gemakkelijkere werkhouding en minder vervuiling van het werkstuk (aangezien er geen snijkant is die vervuild kan raken door het materiaal of het materiaal kan verontreinigen). De precisie kan beter zijn, aangezien de laserstraal niet slijt tijdens het proces. Er is ook een kleinere kans op kromtrekken van het te snijden materiaal, aangezien lasersystemen een kleine warmte-beïnvloede zone hebben. Sommige materialen zijn ook zeer moeilijk of onmogelijk te snijden met meer traditionele middelen.

Wij werken uitsluitend met betrouwbare kwaliteitspartners. Onze partners hebben uiteraard goed opgeleid personeel, korte levertijden, hoge servicegraad en uitstekende referenties. Onze partners zijn zowel specialisten in kleine series als grote series.

Kies voor Gemak

Leveranciers met een juiste balans

Is jouw inkoop van metaal versnipperd?

Of heb je eenvoudigweg weinig volume op metaalwerk, maar wel behoefte aan scherpe prijzen?

Door metaalbewerking uit te besteden aan Metaal-Bewerking.nl bespaar je kosten. Ons doel is dat jij kosten bespaart. Wij hebben uiteenlopende metaalbewerkers gecontracteerd, allemaal met hun eigen metaalbewerking specialisaties. Omdat wij metaalwerk opdrachten bundelen hebben we betere voorwaarden. Want samen kunnen wij besparen (volume = besparing).

Vraag jouw offerte direct 100% vrijblijvend aan en bekijk hoe competitief onze aanbiedingen zijn.

Leveranciers met de juiste branche kennis

Bespaar
26%
Succesvolle Matches
92%
team

Ervaringen

Word ook een
tevreden klant

De Cijfers spreken
voor zichzelf

Waarom je Metaal werk aanvragen in Amsterdam aan Metaal-Bewerking.nl voorleggen?

92 %

Succesgraad
Via Onze Website

124

Aangesloten
Metaalbewerking Partners

687

Succesvolle
Bemiddelingen

26 %

Gemiddelde
Kostenbesparing